Μια Σύντομη Ματιά Στην Ιστορία Της Sprite

the sprite zero tin package
Μπορεί η Coca-Cola Company να έχει συνδεθεί άρρηκτα με το ομώνυμο αναψυκτικό παρόλα αυτά η εταιρεία  είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Πλέον, το πορτφόλιο της είναι ασυναγώνιστο και σχεδόν όλα του τα προϊόντα εκτός του ότι κυριαρχούν στις αγορές είναι και και πρωτοποριακά. 

Η sprite zero, το μικρό “αδελφάκι” της θρυλικής και πολυαγαπημένης sprite, ανήκει σε αυτά και δείχνει να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις ήδη, κυρίως στο νεανικό κοινό. Πάμε, όμως να ρίξουμε μια σύντομη ματιά στην ιστορία της sprite zero και της sprite. 

Το αναψυκτικό έκανε την εμφάνιση του αρχικά στη Δυτική Γερμανία το 1959 και αποτελούσε μέλος της οικογένειας Fanta με το όνομα Clear Lemon Fanta. Το 1961 λανσάρεται στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά με νέο όνομα, το όνομα και με το οποίο καθιερώθηκε: Sprite.

Η Sprite δεν άργησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού και έξι χρόνια μετά ήταν διαθέσιμο σε άλλες 39 χώρες, με το νεανικό κοινό να κυριαρχεί. Σήμα κατατεθέν του προϊόντος αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί τόσο το πράσινο χρώμα όσο και τα “λακάκια” τα οποία αντιπροσωπεύουν τις φυσαλίδες! Στην ιδιαίτερα μεγάλη δημοτικότητα στο νεανικό κοινό του αναψυκτικού συνέβαλαν και οι διαφημιστικές καμπάνιες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους και ανάλογα την περίοδο χρησιμοποίησαν ως μέσο προβολής προσωπικότητες από το χώρο του hip-hop και του μπάσκετ (1980) και σε αυτό το μοτίβο εξακολουθούν να λειτουργούν με Urban καλλιτέχνες και αθλητές όπως ο LL Cool J και η Missy Elliott ή το αστέρι του NBA, ΛεΜπρόν Τζέιμς. 

Πλέον η Sprite και η sprite zero είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, καταναλωτές αρκετών χωρών έχουν τη χαρά να βρουν το αγαπημένο τους αναψυκτικό σε 17 διαφορετικές εκδοχές Sprite Cherry, Sprite 6 Mix, Sprite Ice, Sprite Cranberry κα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Exploring Thessaloniki: A Guide to Hotels in Greece's Vibrant City

Welcome to Thessaloniki, Greece – a city steeped in history, culture, and culinary delights! As you plan your visit to this enchanting desti...